Продовжуємо розповідати про студентські організації, які діють в Івано-Франківському національному медичному університеті. Сьогодні мова про івано-франківський осередок Асоціації студентів стоматологів.

Івано-франківський осередок асоціації заснували в 2012 році, тож це ще доволі молода організація. Вона об'єднує активних студентів стоматологічного факультету, які хочуть розвиватись в сфері стоматології.

Найвідомішим проєктом, який організовують члени асоціації — це акції «Посміхнись» для дітей і дорослих. Юні стоматологи відвідують дитячі будинки, влаштовують навчальні локації у середмісті Івано-Франківська і вчать дітей чистити зуби та розповідають їм про правильний догляд за ротовою порожниною. У грудні минулого року студенти відвідали дитячий будинок у Надвірній.

Крім того, асоціація організовує лекції відомих стоматологів для студентів ІФНМУ. У час карантину ці події відбуваються онлайн. Так, серед останніх онлайн майстер-класів були розмови про реставрацію, клінічну оклюзію, ендодонтію, контроль оклюзії в системному відновленні зубів, рентген-діагностику, ендодонтію у дитячій стоматології, відбілювання з наукової точки зору.

Дружньою компанією асоціація відвідує тематичні лекції в інших містах. Це дуже важливо, адже стоматологія нині розвивається дуже динамічно, і кожному фахівцю треба слідкувати за новинами галузі та вдосконалюватися. Так, студенти були співорганізаторами освітньої події Resto Education, волонтерили на Стоматологічному бізнес форумі. У 2017 року для студентів-стоматологів створили окремий гурток. Двічі на тиждень вони збираються і вчаться новим технологіям, відпрацьовують свої практичні навички.

Очолює сьогодні організацію студент четвертого курсу Юрій Хомінець. «Я дізнався про цю асоціацію ще на третьому курсі нашого медичного коледжу, коли вчився на зубного техніка, — розповідає Юрій. — У мене тоді виникла мета потрапити до цієї організації. Коли прийшов на збори, зрозумів, що це моє».

Як каже Юрій Хомінець, пандемія змусила перенести багато цікавих заходів. Але студенти не опускають руки. «Зараз ми маємо домовленості про проведення близько 15 подій, разом з відомими лікарями та науковцями нашого університету, — каже Юрій. — Просто чекаємо, щоб закінчились карантинні обмеження».

«Особисто для мене — це особливе місце, яке дало прекрасну можливість для особистісного розвитку, — розповідає ще одна учасниця асоціації, а нині вже лікар-інтерн Ольга Бугерчук. — Саме завдяки цій організації я змогла взяти участь у багатьох цікавих заходах, та й сама долучилась до організації безлічі цікавих подій. Знайшла нових друзів з різних куточків України та особисто поспілкувалась з лікарями-практиками, які ділились власним професійним досвідом. Я страшенно рада, що в стінах нашого університету є така асоціація студентів стоматологів, яка щорічно об'єднує між собою багато мотивованих студентів».

До слова, колишній голова і активний учасник асоціації Іван Шелефонтюк днями посів високе друге місце на престижному стоматологічному конкурсі професійної майстерності серед лікарів-інтернів у Полтаві.

Асоціація студентів стоматологів — це чудове місце для тих студентів, які хочуть провести свій час з користю і задоволенням. Приєднуйтеся! Слідкувати за подіями та долучитися до цієї активної спільноти можна на офіційній сторінці асоціації в Instagram.

Довідково

Українська Асоціація студентів стоматологів є повноправним членом Європейської асоціації студентів стоматологів (EDSA), яку заснованої в Парижі в 1988 році. Сьогодні ця міжнародна організація нараховує більше 65 000 членів у 26 країнах Європи.

Асоціація ставить перед собою такі основні завдання:

• допомога студентам у професійному зростанні та в науковій сфері;
• розвиток соціального життя студентів через культурні заходи;
• співпраця з іншими асоціаціями студентів і подібними організацій в нашій країні та за кордоном;
• співробітництво між факультетами та університетами по всій країні та за кордоном.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
12
13
14
15
21
25
26
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma