В Івано-Франківському національному медичному університеті в умовах національного карантину в режимі онлайн продовжується державна атестація випускників. У п’ятницю, 29 травня, екзамени почали складати студенти медичного коледжу ІФНМУ.

За словами директора коледжу доцента Юрія Боцюрка, атестація організована на досвіді медичного факультету, який почав атестацію першим в університеті. У різних аудиторіях центрального корпусу працюють чотири екзаменаційні бригади. За графіком, який розписаний до хвилини, студенти виходять на зв’язок з викладачами через додаток Teams. Першими екзамени складають четвертокурсники спеціальності «Лікувальна справа», наступного тижня після них свою сесію складатимуть здобувачі фаху «Сестринська справа».

«Традиційно на цих спеціальностях державна атестація проходила у вигляді практично-орієнтованого іспиту, але цього року у зв’язку з карантинними обмеженнями ми проводимо екзамени дистанційно, — розповідає Юрій Боцюрко. — На превеликий жаль, ми не можемо оцінити практичну підготовку, тому мова йде про оцінку теоретичних знань майбутнього фельдшера чи медичної сестри. З іншого боку, навіть за таких умов студенти показують своє клінічне мислення, уміння аналізувати ситуацію і приймати правильне рішення».

Зі студентами працюють викладачі кафедр терапевтичного, педіатричного, хірургічного спрямування, кафедри гігієни, акушерства та гінекології. Перед початком сесії так само дистанційно відбулися численні консультації, студенти підтримували зв’язок з викладачами і через соціальні мережі.

«Щодня одразу після завершення спілкування з усіма запланованими студентами члени екзаменаційної комісії збираються на обговорення, виставляють оцінки, — говорить Юрій Боцюрко. — Тоді влаштовується ще одна спільна онлайн-конференція, де всім студентам повідомляють їхні результати».

Після цієї державної атестації студентів чекає ліцензійний іспит «Крок». Центр тестування запланував його на 16-17 червня.

Бажаємо усім випускникам успішно пройти їхні випробування у цих непростих обставинах, берегти себе, своїх близьких і бути здоровими!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma