Днями в Івано-Франківському національному медичному університеті вперше відбулось засідання завідувачів кафедр фізіології закладів вищої медичної освіти України, а також круглий стіл «Інтеграція традиційних та інноваційних методів у навчальному процесі викладання фізіології з метою підвищення якості підготовки магістрів».

Заходи проводились у рамках науково-практичної конференції з міжнародною участю «Фізіологічні та клінічні аспекти ендокринної патології». У них взяли участь представники Буковинського державного медичного університету, Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова, Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського, Української медичної стоматологічної академії, Запорізького державного медичного університету, Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, Національного фармацевтичного університету, Дніпропетровської медичної академії МОЗ України.
«Засідання завідувачів кафедр фізіології у нашому навчальному закладі проходить вперше, — зазначив ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко. — Тож ми особливо раді вітати гостей в оновленому впродовж останніх років фізіологічному корпусі та виробничо-навчально-рекреаційній базі «Арніка».

У вступному слові завідувач кафедри фізіології професор Наталія Воронич-Семченко акцентувала увагу на важливості систематичного проведення заходів такого рівня. «Рада зустрічі з дорогими колегами в Івано-Франківську, — говорить професор. — Такі спілкування дозволяють обмінятися досвідом між кафедрами, науковою та педагогічною продукцією колективів. Маю честь сьогодні презентувати новий навчально-педагогічний посібник для практичних занять та самостійної роботи «Фізіологія», підготовлений колективом авторів Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького за редакцією Заслуженого діяча науки і техніки України, члена-кореспондента НАМН України, професора Мечислава Гжегоцького (2019) разом із його учнем кандидатом медичних наук Назаром Костишиним. Дякую усім колегам, які також привезли у подарунок свої нові посібники, підручники та монографії. Переконана, що такі зустрічі сприяють більш тісній співпраці між колективами кафедр».

На форумах піднімались питання формування комплексу навчально-методичної літератури з фізіології; особливості викладання фізіології студентам, які навчаються після набуття освіти кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»; методологічні аспекти підвищення ефективності написання тестових іспитів КРОК 1 та IFOM (Міжнародного іспиту з основ медицини); підвищення ефективності лекції як актуальна проблема сучасної вищої медичної освіти в Україні; підготовка навчально-методичних комплексів для студентів зі спеціальності «Фізіотерапія. Ерготерапія»; роль фізіології у викладанні фармацевтичних дисциплін; роль та місце інтерактивних методів навчання у викладанні курсу фізіології.

За результатами проведення круглого столу та дискусій учасники ухвалили рекомендації, які сприятимуть покращенню роботи кафедр та підвищення якості підготовки студентів.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
8
9
10
11
13
15
16
17
22
23
24
25

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma