Один день у ролі студента фармацевтичного факультету ІФНМУ. Минулого тижня десятикласники Ліцею №12 імені Івана Франка Івано-Франківської міської ради під керівництвом викладачки кафедри хімії, фармацевтичного аналізу та післядипломної освіти Оксани Слабʼяк відвідали фармацевтичний факультет ІФНМУ.

Повною мірою зануритися у життя факультету та відчути себе справжніми студентами школярам допоміг завідувач кафедри фармацевтичного управління, технології ліків та фармакогнозії, професор Андрій Грицик. Він провів пізнавальну екскурсію навчальними кімнатами, розповів про особливості вивчення профільних дисциплін та продемонстрував матеріали, якими студенти користуються на практичних заняттях. Найбільше увагу учнів привернули аудиторії фармакогностичного спрямування. Під час екскурсії ліцеїсти з цікавістю розглядали навчальний матеріал та ставили різноманітні запитання.

Згодом до усіх присутніх з вітальним словом звернулася деканеса фармацевтичного факультету Ірина Федяк та розповіла про переваги навчання в Івано-Франківському національному медичному університеті.

Наприкінці заходу доцентка кафедри фармацевтичного управління, технології ліків та фармакогнозії Анна Сініченко провела для учнів майстер-клас із виготовлення бомбочок для ванни та косметичного скрабу «Цукерка». Цей вид роботи не залишив десятикласників байдужими, тому вони активно брали участь у кожному з етапів створення згаданого хендмейду.

Варто зазначити, що завдяки таким нетиповим профорієнтаційним заходам майбутні абітурієнти мають змогу спробувати себе в різних ролях й обрати фах до душі.