У рамках професійно орієнтованої роботи з випускниками 10 квітня 2024 року відбулася онлайн зустріч випускників медичного факультету із директором Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мироном Матейко.

На зустрічі були присутні декан медичного факультету, новообраний ректор ІФНМУ професор Роман Яцишин, заступники декана доценти Роман Мерена, Олександр Бойчук та начальник відділу працевлаштування студентів і випускників доцент Іван Мельник.

Відтак, Роман Яцишин розповів випускникам про суттєву трансформацію цієї спеціальності за останнє десятиліття та розуміння спеціальності лікаря з екстреної медичної допомоги.

Якщо раніше лікар станції швидкої медичної допомоги виконував фактично професійні обов’язки своєчасного доставлення пацієнта до лікувальної установи, і це суттєво принижувало його фахові  можливості та знецінювало особистість лікаря, то війна з російським агресором продемонструвала велику ефективність і затребуваність у висококваліфікованих лікарях з медицини невідкладних станів. Адже очевидно, що від кваліфікованої і своєчасної першої медичної допомоги залежить життя людини, а в наш час – і життя військових Збройних Сил України.

Директор Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мирон Матейко розповів випускникам університету про сучасний високий рівень підготовки спеціалістів установи, успішних лікарів, зокрема і наших випускників попередніх років. Вони мають відмінну підготовку по спеціальності, що відповідає європейським і світовим стандартам, та в багатьох напрямках по спеціальності випереджують закордонних колег.

Мирон Федорович завдяки високим керівним якостям, досвіду, професіоналізму, злагодженій та організованій роботі команди зумів створити потужну базу центру, яка відповідає світовим стандартам, де лікарі, на сьогоднішній день, окрім виконання свої професійних обов’язків, навчають (тренують) медичних працівників області і Європи стандартам надання висококваліфікованої першої медичної допомоги пацієнтам. Це дуже важливо для наших побратимів-військових на полі бою для порятунку їхнього життя. 

Мирон Матейко відповів на запитання випускників про зарплату молодих спеціалістів, можливості навчання та професійного росту, правила перекваліфікації на лікаря з медицини невідкладних станів з інших спеціальностей, перспективи можливого працевлаштування в інших лікувальних установах за спеціальністю і багато інших.

На завершення цікавої та конструктивної зустрічі директор Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф запросив усіх охочих випускників і викладачів відвідати лікувальну установу й ознайомитися з її роботою.