Сьогодні,10 квітня, у Києві проходить ІV Форум міжнародної освіти, організований державним підприємством «Український державний центр міжнародної освіти» Міністерства освіти і науки України. Івано-Франківський національний медичний університет представляють проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Марія Грищук та керівник відділу міжнародних зв’язків Христина Лесів.

Український форум міжнародної освіти – це масштабний освітній захід, який збирає на одному майданчику ключових експертів з метою розширення освітніх можливостей України для іноземних громадян.

Вектори роботи Форуму:

  • новації законодавства щодо вступу і організації навчального процесу іноземців;
  • забезпечення якості вищої освіти в Україні;
  • динаміка кількості іноземних студентів в Україні під час воєнного стану;
  • найкращі практики інтернаціоналізації вищої освіти та інші питання міжнародної освіти в Україні.

Зі вступним словом виступила Олена Шаповалова, директорка державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти». Михайло Винницький, заступник Міністра освіти і науки України, взяв участь у форумі з доповіддю на тему: «Україна в Європейському просторі вищої освіти і науки – нові освітні можливості та лідерство».

Також на форумі виступали: Наталія Стукало, заступниця голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти; Руслан Гурак, голова Державної служби якості освіти України; Вікторія Сергієнко, директорка державного підприємства «Інформаційно-іміджевий центр»; Світлана Шитікова, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Даний захід є надзвичайно важливий для працівників закладів освіти, які приймають на навчання іноземних громадян та здійснюють активну міжнародну діяльність.