Сьогодні, 10 квітня, Івано-Франківський національний медичний університет відвідав Олександр Соколюк – командир евакуаційної групи 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

Олександр Соколюк  – випускник медичного факультету Івано-Франківського національного медичного університету 2002 року. За фахом – травматолог. Зараз воїн у найгарячіших точках нашої держави рятує життя українських військових.  Саме Олександр – один із тих, хто першим мчить на «нуль», коли надходить повідомлення про «трьохсотих».

За словами Олександра, евакуаційна група, командиром якої він є, об’єднала людей з різних куточків України: він, лікар, з Івано-Франківщини, фельдшер – із Сєвєродонецька, водій – із Нікополя. Саме від злагодженості команди часто залежить упішність виконаної роботи.

«Часто ми не можемо одразу забрати поранених через інтенсивні обстріли, але є й інші фактори: погодні умови, глибоке болото не дозволяють добратися до «трьохсотих» – у такому випадку воїнів евакуйовують квадроцикли і аж тоді вони потрапляють у руки медиків», – розповідає командир.

Враховуючи злагодженість усіх ланок медичної роти, у 93  бригаді не відчувається нестачі медикаментів. Проте існує потреба у певній техніці, зокрема, квадроциклах, адже вони часто є критично необхідними для евакуації.

Адміністрація та колектив Івано-Франківського національного медичного університету дякують українським воїнам та своєму випускнику Олександру Соколюку за захист та можливість продовжувати працювати та закликають допомагати Збройним Силам України, долучатися до організованих зборів коштів, донатити. Адже саме у єдності сила українців!