19 лютого студенти 31 групи (1 курс медичного факультету, спеціальність «Педіатрія») завітали до учасників інклюзивної групи громадської організації «Об’єднані любов’ю».

Разом з модераторкою заходу доценткою  кафедри мовознавства Оксаною Мельничук студенти представили свій культурно-просвітницький проєкт на тему «Миті єдності слова, духовності та науки», присвячений Міжнародному дню рідної мови.

Зустріч провели з метою покращення навичок соціальної взаємодії учасників інклюзивної групи, формування  читацької компетентності, популяризації серед молоді міста відомостей про творчість відомих митців Прикарпаття. Проєкт побудований на осмисленні та ідейно-художньому аналізі творів, що увійшли до поетичної  збірки «Пелюстка сонця в жінки у душі…» нашої краянки – Ольги Баб’як.

Першокурсниці декламували твори поетеси; до участі в проєкті долучилися й студенти факультету підготовки іноземних громадян. На завершення студенти представили презентації науково-дослідницьких проєктів: «Формування національно-патріотичних почуттів студентів крізь призму поетичної мови», «Формування духовності студентів засобами художнього слова». Учасники свята мали можливість поспілкуватися з авторкою, яка подякувала за увагу до її творчих здобутків.

Участь у заході також взяли доцентки кафедри мовознавства Марія Гуцол (в.о. заступника ректора з виховної роботи) та Світлана Личук.

Керівник групи Марія Червак провела для студентів екскурсію творчими майстернями Івано-Франківського центру абілітації ГО «Об’єднані любов’ю» (в’язальна майстерня, майстерня сублімаційного тиснення, друку та пошиття та інше).

Також студенти ІФНМУ  разом з учасниками групи взяли участь у кулінарному майстер-класі.

«На сучасному етапі розвитку вищої освіти важливим напрямом є залучення студентів до створення та реалізації інформаційних, соціальних, культурних та освітніх проєктів, які сприяють формуванню професійних, громадянських рис та їхніх морально-етичних цінностей», – підсумувала Оксана Мельничук.