У вівторок, п'ятого грудня, у студентському просторі «Академка» відбувся інформаційний тренінг «Обізнаність рятує життя», присвячений проблемі торгівлі людьми (Stop human trafficking).

Захід проводили представники  БО «БФ» Карітас (п. Оксана Пашківська та команда) за сприяння деканату медичного факультету та студентської організації EMSA.

Учасниками тренінгу стали студенти І курсу медичного факультету ОПП «Педіатрія» та ОПП «Фізична терапія, ерготерапія». Захід пройшов у цікавому динамічному форматі «Світове кафе»: студенти працювали в командах, відвідуючи різні країни світу та аналізуючи реальні кейси протидії торгівлі людьми.

Під час тренінгу учасники дізналися, що таке торгівля людьми, які небезпеки та ризики чатують на людей, правила безпечних подорожей, до кого можна звернутися за допомогою і яку саме допомогу можна отримати постраждалій від торгівлі людьми особі.

Заступниця декана медичного факультету Любов Сливка відзначила, що такі тренінги мають важливе виховне значення для сучасної молоді, оскільки вони прагнуть працювати з молодих років, шукають роботу закордоном, багато подорожують. Враховуючи сучасні обставини жорстокої війни росії проти нашої держави, особливо актуальною ця інформація є для студентів та їх родичів з внутрішнього переміщених осіб.