У бібліотеці Івано-Франківського національного медичного університету відкрили експозицію картин художниці і доцентки кафедри українознавства і філософії ІФНМУ Алли Сініциної, об’єднаних символічною назвою «Життя не в тому, щоб тільки жити, але відчувати, що живеш».

Слова привітання від в.о. ректора ІФНМУ Миколи Островського та всієї університетської спільноти висловив в.о. першого проректора Андрій Грицик:

«Ви гідно тримаєте мистецький фронт та зцілюєте людські душі. Картини оживають і надихають лише тоді, коли душа глядача заряджається кольорами та сенсом, які вклав у них митець. Завдяки цьому відбувається діалог із людиною особливою «мовою художника».

Також за твори мистецтва, які дарують світло і тепло у цей нелегкий час випробувань подякували  проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Тарас Кобрин, професор кафедри українознавства і філософії, письменник Володимир Качкан та директорка бібліотеки Мирослава Татарин. 

Малювати почала філософиня з 2017 року. Це уже друга її виставка картин. Останні 4 картини Алла Сініцина намалювала за місяць. За словами художниці, на створення картин її надихає природа та навколишній світ. Надалі ці спостереження оживають у кольорах та реалістичних сюжетах.

 «Процес творення картин - це мій видих Любові у Світ, це пульсація мого серця, розмова моєї Душі. Я творю власний Всесвіт, розчиняючись у кольорі образів і стаю пензликом в руках Бога. Це потреба донести відчуття Світла, щоб у цей важкий для нас час тривоги, болю, втрат додати сили вистояти, вселити надію, зарядити незламністю і зцілити духовно, щоб люди могли знайти опору і жити задля миру і добра», - розмірковує мисткиня і зазначає, що це тільки красивий і змістовний початок, а продовження неодмінно буде.