В Івано-Франківському національному медичному університеті в лекційній аудиторії стоматологічного корпусу відбулися виробничі збори студентів третього курсу стоматологічного факультету.

У зустрічі зі студентами взяли участь перша проректора ІФНМУ Ганна Ерстенюк, декан стоматологічного факультету Олександр Бугерчук та заступник декана Назар Саган.

Значну увагу приділили розгляду питання підготовки й допуску студентів до єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ), а також проведення його першого етапу. Представники деканату наголосили, що це випробування чекає на третьокурсників уже 11 квітня, а іспит складатиметься  з інтегрованих тестових іспитів «Крок 1» та «Англійська мова для професійного спілкування».

Професорка Ганна Ерстенюк наголосила на важливості підготовки до цього етапу атестації, адже саме успішне складання ЄДКІ дозволить студентам продовжити навчання в університеті.

«Ваш успіх цілком залежить від вас самих та ретельності підготовки до іспиту, бо тут мають значення виключно ґрунтовні знання з ряду дисциплін. Крім цього, є частина іспиту, яка складається англійською мовою – це вимагає ще й досконалого володіння англійською», – зазначила перша проректора.

Декан факультету Олександр Бугерчук під час свого виступу розповів про особливості організації ЄДКІ, регламент і порядок проведення іспиту та умови допуску до його складання. Доцент Назар Саган проінформував студентів про особливості викладання вибіркових компонентів з блоку інтегрованих курсів біомедичних дисциплін та наголосив, що їх вивчення закінчується іспитом, за результатами якого студенти допускатимуться до складання ЄДКІ.

Після відповідей на численні запитання, які в основному стосувалися організації проведення ЄДКІ, організатори зборів побажали всім присутнім успіхів на іспитах.