Для групи цьогорічних випускників стоматологічного факультету кафедри ортопедичної стоматології та анатомії людини провели спільне практичне заняття.

Тематика стосувалася особливостей анатомії голови та шиї, які вивчали за допомогою анатомічного стола. Цим започаткували цикл дуальних занять, які дозволять всім випускникам ознайомитися з будовою, іннервацією, кровопостачанням елементів щелепно-лицевої ділянки.

За ініціативи завідувача кафедри ортопедичної стоматології, професора Зіновія Ожогана, узгодження з деканатом факультету та за сприяння завідувачки кафедри анатомії людини, професорки Оксани Попадинець, заняття за анатомічним столом провів доцент Тарас Котик.

Під час заняття, яке викликало жвавий інтерес серед його учасників, розглянули питання, безпосередньо пов’язані з анатомічними особливостями щелепно-лицевої ділянки. Зокрема, знеболення при різних втручаннях, зупинки кровотеч при пораненнях ділянки обличчя, шляхів поширення інфекції в ділянці голови, шиї та приносових пазух, біомеханіки скронево-нижньощелепного суглоба та ін.

Застосування цього новітнього та унікального обладнання значно полегшує розуміння будови лицевого черепа, що важливо для майбутніх лікарів-стоматологів, в діяльності яких більшість маніпуляцій здійснюють саме у щелепно-лицевій ділянці пацієнта.