16 листопада, у переддень міжнародного Дня студента, для майбутніх стоматологів кафедрою ортопедичної стоматології проведено проблемну лекцію з філософським трактуванням на тему «Травма», у якій висвітлено актуальні питання дентальної імплантології.

На лекцію завітали декан стоматологічного факультету, доцент Олександр Бугерчук та завідувач кафедри ортопедичної стоматології, професор Зіновій Ожоган, а провів її доцент кафедри Василь Обідняк. Лектор зацікавив студентів наведенням клінічних прикладів пацієнтів, яким після різних видів травм було встановлено дентальні імплантати і проведено встановлення штучної коронки або мостоподібного протеза. Така методика негайної імплантації проводиться висококваліфікованими спеціалістами з найвищим рівнем майстерності й клінічного досвіду, дозволяє за одне відвідування пацієнта відновити естетику й жувальну ефективність, а також запобігти психологічній травмі пацієнтів.

Завідувач кафедри ортопедичної стоматології, професор Зіновій Ожоган зупинився на актуальності обраної теми лекції і наголосив, що згаданий напрям дентальної імплантології є одним із найновіших, сучасних і високоефективних методів відновлення функції і естетики пацієнтів. Методика дентальної імплантації базується на протетичному підході і полягає у встановленні імплантата відразу після видалення зуба і його негайному навантаженні ортопедичною конструкцією. «Ця методика клінічно застосовується на кафедрі впродовж п’яти років і має позитивні віддалені результати», – повідомив Зіновій Ожоган.

«Проблемна лекція відповідає сучасному світовому рівню науки і клінічної практики. Важливо продовжувати впровадження таких методів навчання для студентів», – говорить декан стоматологічного факультету Олександр Бугерчук.

Варто додати, що у цьому семестрі це вже третя така лекція від науковців нашого університету (раніше, у жовтні, з доповідями перед студентами виступали доцент Василь Штурмак та професорка Галина Проць), які власним прикладом мотивують студентів до навчання та професійної діяльності. Окрім цього, низьку заходів заплановано і на наступний період.