Сьогодні, 14 жовтня, в День захисників і захисниць України відзначаємо також свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та 80-ту річницю створення Української Повстанської Армії. Ці дати пов'язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію.

Цьогоріч захисників і захисниць як ніколи багато. Не всі вони тримають зброю, але кожен робить все, що наблизити нашу перемогу, зокрема, це медики. Студенти та працівники ІФНМУ просто зараз тримають мирне небо на своїх плечах, щоби їхні однокурсники могли слухати лекції та вчитися рятувати життя постраждалих.

У наших дітей уже інші супергерої. У них на плечах жовто-блакитні шеврони і весь біль України в очах. Українська нація сформувалася на засадах УПА, яка 80 років тому розпочала боротьбу за вільну державу. Історія повторюється, і справу своїх предків перейняли їхні онуки і правнуки, які стали на шлях боротьби з російським окупантом. Знаємо, як і у всі віки, українських захисників та захисниць береже молитва і Покров Матері Божої.

Низько вклоняємось перед подвигом предків і сучасних героїв. Завдяки їхній волелюбності Україна стоїть.

Цей день уособлює мужність і героїзм захисників та захисниць рідної землі упродовж багатовікової української історії у боротьбі з імперією зла.

Пам’ятаймо: допоки кожен з нас тримає свій фронт – волонтерський, лікувальний, науковий, мовний – ми непереможні! Вітаємо усіх, хто носить високе звання захисника й захисниці України!