В Івано-Франківську днями відбулися другі етапи міжнародних мовно-літературних конкурсів учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та імені Петра Яцика. Чудові результати продемонстрували студентки Івано-Франківського національного медичного університету!

Другий етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти відбувся 25 січня. Першокурсниці медичного факультету ІФНМУ Уляна Павлучинська та Наталія Стасюк здобули відповідно перше і третє призові місця. Їхніми науковими керівниками є доцентки кафедри мовознавства Лілія Сілевич та Оксана Мельничук. 5 лютого в Університеті Короля Данила переможці другого етапу писали роботи фінального етапу конкурсу. Там наші студентки переможниці отримали дипломи Департаменту освіти і науки ОДА.

Тими ж днями, 27 січня, відбувався другий етап ХХІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Петра Яцика серед студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти. Переможницею тут стала студентка Уляна Павлучинська. До цього конкурсу її також готувала доцентка Лілія Сілевич.

За словами Лілії Сілевич, такі мовно-літературні конкурси мають на меті піднесення престижу української мови та літератури в молодого покоління, підвищення рівня загальної мовної культури, виховання в студентів почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю. А ще це чудовий спосіб пошуку, підтримки й розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді.

Вітаємо наших талановитих студенток і бажаємо творчого натхнення, упевненості у своїх силах та нових звершень!