У Києві в Палаці Спорту відбулася XIII міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» й виставка освіти за кордоном «World Edu». Подія пройшла в змішаному форматі (онлайн, дистанційно, заочно) у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації в Україні. Участь у престижній виставці взяв Івано-Франківський національний медичний університет.

Як розповідає один з членів делегації ІФНМУ на виставці завідувач кафедри гігієни та екології професор Михайло Мізюк, усього у події взяли участь понад 400 закладів вищої, фахової передвищої та післядипломної освіти, а також наукові установи, закордонні заклади освіти, заклади професійно-технічної освіти, навчально-методичні центри тощо.

«Інноватика в сучасній освіті» — це єдиний професійний форум освітніх, наукових і науково-технічних інновацій в Україні, на якому широко представлені інноваційні досягнення галузі освіти. Це ефективний майданчик для презентації інноваційних освітніх матеріалів і досвіду, обговорення освітніх проєктів, конструктивного спілкування між виробниками сучасних технологій та їх безпосередніми користувачами. Це своєрідне професійне інформаційне поле для ділових контактів із розвитку науково-технічних досліджень, академічного обміну школярами, студентами, викладачами. Тут обговорюють аспекти впровадження в навчальний процес нових сучасних технологій і методик.

Для учасників відбувся виставковий конкурс «Лідер інновацій в освіті» з нагородженням переможців почесною нагородою та дипломом, а також конкурси з тематичних номінацій із нагородженням переможців золотими, срібними та бронзовими медалями.

Роботу виставки супроводжували науково-практичні конференції, тематичні семінари, воркшопи, презентації, майстер-класи, тренінги за участю керівників, провідних фахівців і науковців, керівників закладів освіти, педагогів-практиків тощо.

Івано-Франківський національний медичний університет для участі в конкурсі на отримання почесного звання «Лідер інновацій в освіті» представив роботу «Упровадження об’єктивного структурованого клінічного іспиту (ОСКІ) в навчально-науковому інституті післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету».

Також університет взяв участь у конкурсі з номінації «Упровадження інноваційних педагогічних технологій в освітню діяльність закладу освіти». Були представлені матеріали стосовно інновацій в галузі освіти, впроваджені в ІФІНМУ, а саме контекстне навчання (навчально-практичні центри, бази для практичної підготовки в практичній охороні здоров’я, школа стоматологічного здоров’я); імітаційне навчання (віртуальний пацієнт, ЗD- технології); проблемне навчання (клінічне мислення); модульне навчання (ЄКТС, система оцінювання, практично-орієнтований державний іспит); повне засвоєння знань (брейн-ринги); дистанційне навчання (заочна освіта, дистанційне навчання в умовах пандемії).

20211028nagorody

За результатами виставки, після попереднього рецензування представлених матеріалів у Міністерстві освіти і науки України, наш університет отримав широке визнання та високу оцінку інноваційної діяльності. Зокрема, подяки від МОН України отримали ректор університету професор Микола Рожко (за плідну організаторську діяльність і вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти), перша проректорка професорка Ганна Ерстенюк, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) доцент Сергій Кобець, завідувач кафедри гігієни та екології професор Михайло Мізюк (за плідну інноваційну діяльність із підвищення якості освітнього і наукового процесів закладу освіти).

ІФНМУ отримав почесне звання «Лідер інновацій в освіті», золоту медаль у номінації «Упровадження інноваційних педагогічних технологій в освітню діяльність закладу освіти» та диплом за активне впровадження інноваційних педагогічних технологій в освітній процес.

За підготовку та участь у семінарі «Інновації в практичній підготовці студентів медичного університету», присвяченому удосконаленню практичної підготовки студентів вищого медичного навчального закладу в умовах запровадження Європейської кредитно-трансферної системи (ECTS), відповідні сертифікати отримали Ганна Ерстенюк, Сергій Кобець, Михайло Мізюк, а також начальник навчального відділу Володимир Голуб і провідний інженер відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Ігор Цюцьмаць.

Організувала та провела виставку компанія «Виставковий Світ» за інформаційної та методично-організаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Інституту модернізації змісту освіти.