У суботу, 30 травня, в Івано-Франківському національному медичному університеті розпочалась підсумкова атестація студентів випускного, п’ятого, курсу стоматологічного факультету. Практично-орієнтований випускний іспит вперше проводиться онлайн.

Старту екзаменаційного марафону онлайн передували консультації викладачів зі студентами. Крім того, члени екзаменаційної комісії та працівники деканату відпрацьовували алгоритми та готували відповідні презентаційні матеріали до атестації випускників. Викладачі опановували робочий режим на платформі Teаms. Екзаменаційну комісію, до слова, доктор медичних наук, професор ІФНМУ Іван Палійчук.

Як розповідає декан стоматологічного факультету доцент Олександр Бугерчук, щоразу, коли чергова група студентів виходить на зв’язок, відбувається випадкове жеребкування — таким чином випускники отримують своїх екзаменаторів. Усього ж під час цієї сесії на факультеті працює шість екзаменаційних бригад.

«Під час іспиту оцінюється знання і вміння кожного випускника складати план обстеження, оцінювати результати лабораторних та інструментальних досліджень, встановлювати та обґрунтовувати попередній клінічний діагноз, визначати тактику лікування, проводити експертизу працездатності», — розповідає Олександр Бугерчук.

Випускники демонструють свої знання на основі переліку типових задач діяльності, умінь та навичок, що виносяться на практично-орієнтований іспит та ґрунтуються на вимогах освітньо-кваліфікаційних характеристик.

Загалом до підсумкової атестації допущені 114 студентів п’ятого курсу. За першими враженнями членів екзаменаційної комісії, випускники показують добрий рівень теоретичних знань. Державна атестація випускників завершиться у п’ятницю, 5 червня. Бажаємо успішного результату як випускникам, так і екзаменаторам!