20 лютого на базі Обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ІФОР відбулись переривисті курси для профільних лікарів.

 

Навчання  започаткували в рамках співпраці ІФНМУ та ОКЦЕМДМК ІФОР. Зокрема, перед лікарями екстреної медичної допомоги виступив доцент кафедри дитячих хвороб післядипломної освіти Ярослав Семкович. Він розповів про гостру дихальну недостатність у дітей, сучасні принципи діагностики та лікування верхнього типу легеневої гострої дихальної недостатності на догоспітальному етапі. Для наочності лікар навів протоколи лікування цього захворювання у світі згідно з принципами доказової медицини.

Жваву дискусію серед практичних лікарів викликала українська клінічна настанова лікування несправжнього крупу у дітей, що опублікована наприкінці минулого року Державним Експертним центром.

Також великий інтерес викликала лекція доцента кафедри інфекційних хвороб та епідеміології Олександра Бойчука. «Ми детально розглянули питання патогенезу, клініки та лікування коронавірусної інфекції. Навели актуальні статистичні дані щодо захворюваності та поширеності  хвороби. Звісно, тема коронавірусної інфекції на часі і потребує обговорення фахівців», - підсумував доцент Бойчук.