Нещодавно студенти Івано-Франківського національного медичного університету взяли участь у профорієнтаційному заході «День кар’єри», який відбувся у форматі Третього Наукового пікніка в Богородчанському районі «Вибирай професію цікаво — примножуй світ відкриттям!».

Подія відбувалася на території Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1. ім. О. Гірника. У ній взяли участь більше 700 учасників – учні, батьки, вчителі загальноосвітніх шкіл Тисменицького і Богородчанського районів.

На локації медичного університету члени Студентського наукового товариства розповідали про особливості навчання в рідній Alma Mater, показували цікаві майстер-класи, серед яких: вимірювання артеріального тиску, визначення рівня глюкози в крові, оксигенації крові, динамометрії, кольоросприйняття та основи надання першої домедичної допомоги. Студенти-стоматологи демонстрували зацікавленим дітям як правильно чистити зуби та доглядати за ротовою порожниною. Неабиякий натовп зібрався біля загального улюбленця — скелета. Діти розпитували про будову людського організму та функції окремих систем. Багато охочих брали участь у виготовленні натурального скрабу під керівництвом студентки фармацевтичного факультету.

«Для нас велика честь кожного року представляти ІФНМУ на заходах такого масштабу, адже саме так ми можемо допомогти школярам у визначенні майбутньої професії», — наголосила голова СНТ Надія Гринів.

«Все частіше ми отримуємо запрошення від обласного центру зайнятості про участь у профорієнтаційних заходах, — розповідає науковий керівник СНТ та ТМВ професор Наталія Воронич-Семченко. — Така зустріч студентів та потенційних абітурієнтів дозволяє розкрити бажання випускників здобути той чи інший фах, стимулює школярів до наукової діяльності. Приємно, що наші локації завжди привертають увагу молоді, а навчальний заклад залишається одним із постійних та надійних партнерів регіонального центру зайнятості».

Наступний Науковий пікнік відбудеться уже на початку листопада у місті Калуш. Університет уже отримав запрошення до участі у ньому.