У суботу, 22 червня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулась урочиста Вчена рада з нагоди випуску студентів медичного коледжу (спеціальність «Лікувальна справа»).

Церемонія пройшла у концертній залі народного дому «Просвіта». Це вже шостий випуск майбутніх фельдшерів у коледжі.

Голова державної екзаменаційної комісії, головний лікар Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги Ігор Ковалюк відзначив разюче покращення умов навчання для студентів коледжу. «Попереду доросле життя і професійна діяльність, завершилися лекції і заняття, і скоро ці вчорашні діти будуть надавати допомогу пацієнтам, — каже Ігор Ковалюк. — Багато років я маю честь бути головою екзаменаційної комісії, і хочу відзначити, як в університеті покращилася матеріально-технічна база. Чимало речей студенти можуть побачити ще під час навчання, муляжі, фантоми, медичне обладнання. Раніше ми це бачили тільки після завершення навчання, вже в практичній медицині».

«Сподіваюся, що у студентів залишаться найтепліші спогади про вчителів і наставників, які дали їм знання і дорогу в професійне життя, — говорить директор медичного коледжу доцент Юрій Боцюрко. — Але не слід зупинятися на досягнутому. Молодший спеціаліст — це лише перша ланка. Можна навчатися далі в університеті і здобути бакалаврську і магістерську ланки. Це непростий, але дуже корисний і необхідний шлях. Яку б дорогу не обрали наші випускники, все одно требу бути готовим до того, що вчитися треба буде все життя, адже медична наука постійно розвивається».

За словами ректора університету професора Миколи Рожка до студентів коледжу в університеті особливе ставлення. «Студенти медичного коледжу є наймолодшими в університеті, тому ми по-особливому приділяли їм увагу, опікувалися ними, — говорить ректор. — І ось нарешті вони здобули бажану професію. Хтось із них піде в самостійну дорослу дорогу, а хтось продовжить навчання в університеті. Це свято цих дітей, їхніх батьків, вони заслужили його своєю працею і навчанням».