29 травня на базі Івано-Франківського коледжу ЛНАУ пройшов ІІ етап обласної олімпіади з біології та екології. У трійку призерів увійшла студентка першого курсу спеціальності «Лікувальна справа» медичного коледжу Івано-Франківського національного медичного університету Ганна Морохова.

 

Серед 25 учасників першокурсниця медколеджу ІФНМУ зайняла третє місце. І це при тому, що донедавна Ганна не надто захоплювалась біологією. Вона згадує, що у школі цей предмет їй здавався нудним та геть нецікавим. «Тільки у коледжі я ніби заново відкрила для себе біологію і вона дійсно мене захопила. А  дізнавшись про олімпіаду, вирішила взяти в ній участь», - розповідає Ганна.

Підготовка була ретельною: головний акцент на тренуванні пам'яті, повторенні базового шкільного курсу з біології, вивчення бактерій та вірусів. Також треба було знати червонокнижні рослини та тварини, вміти розрізняти бактерії, віруси та патогенні мікроорганізми, вирішувати задачі на хімічні реакції. «А найбільш оригінальним  завданням було зібрати термін: ми мали блок з трьох порізаних частин і завдання полягало в тому, щоби  правильно їх зібрати» , - ділиться враженнями дівчина.

 До відповідального випробування готувала Ганну викладач медколеджу і кафедри медичної біології і медичної генетики Любов Петруняк. «До цього етапу олімпіади ми готувалися з лютого. Студентка наполегливо працювала, часто ми залишалися після занять… І дуже приємно, що наша праця принесла такий результат», - розповідає Любов Петруняк.

Для студентки  це перший досвід участі в обласній олімпіаді, а результат - 48,5 балів з 50 можливих.

Далі Ганна планує вступити  до університету і опанувати  хірургію. Дівчина мріє допомагати людям так само, як колись один хірург-офтальмолог врятував її майже від повної втрати зору. Що ж, вітаємо і бажаємо подальших успіхів!