Вчора, 23 квітня, відбулося чергове засідання Вченої ради Івано-Франківського національного медичного університету. Розпочалося засідання з урочистого представлення першим заступником Міністра охорони здоров’я України Сергієм Дубровим ректора ІФНМУ – професора Романа Яцишина.

Опісля приступили до розгляду питань порядку денного, зокрема:

1. Про присвоєння Вчених звань:

1.1 присвоєння вченого звання «Доцент» по кафедрі радіології та радіаційної медицини Христині Ільницькій;

1.2 присвоєння вченого звання «Доцент» по кафедрі травматології, ортопедії і невідкладної військової хірургії Івану Лаб’яку;

1.3 присвоєння вченого звання «Доцент» по кафедрі пропедевтики внутрішньої медицини ім. професора М.М. Бережницького Тетяні Тодорів.

Доповідачка - вчений секретар доцентка Наталія Леочко.

2. Про результати внутрішнього аудиту навчально-методичної, наукової та виховної роботи кафедри біологічної та медичної хімії ім. академіка Г.О. Бабенка доповіла професорка Лариса Ковальчук.

3. Про затвердження Правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти в ІФНМУ в 2024 році; затвердження Правил прийому підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії в аспірантурі у ІФНМУ в 2024 році як додатка до Правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти в ІФНМУ в 2024 році; затвердження Правил прийому на навчання до фахового медичного коледжу ІФНМУ в 2024 році доповів заступник відповідального секретаря приймальної комісії доцент Ігор Сарапук.

4. Про підготовку до проведення атестації випускників доповіли декан медичного факультету професор Руслан Козовий, декан стоматологічного факультету Олександр Бугерчук, деканеса фармацевтичного факультету Ірина Федяк, директор фахового медичного коледжу Олександр Бульбук.

5. Різне.

Зокрема, обговорили питання про подовження терміну виконання НДР з ініціативно-пошукової діяльності університету; рекомендації до друку навчально-методичних посібників, навчальних посібників, підручників; затвердили положення про проведення підсумкової атестації здобувачів освіти; затвердили оновлені освітні програми й прийняли рішення щодо інших важливих питань.