Дбати про своє ментальне (або психічне) здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про фізичне здоровʼя. Десятого квітня відбулася зустріч керівництва ІФНМУ з регіональною представницею Всеукраїнської ментальної програми «Ти як?» Ларисою Підвербецькою.

Завдяки даній зустрічі обговорили створення Центру ментального здоровʼя на базі ІФНМУ.

За словами Лариси Підвербецької, мета Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?», ініційованою першою леді України Оленою Зеленською, - зробити піклування про ментальне здоровʼя щоденною звичкою для українців.

«Створення Центру ментального здоровʼя на базі ІФНМУ є на часі, оскільки уже значна частина роботи в напрямку психосоціальної допомоги вже проводиться, є достатній досвід роботи і з ветеранами, і з іншими категоріями населення. Особливістю роботи центру буде залучення студентів, які навчатимуть інших технік самодопомоги та першої психологічної допомоги», - зазначає Лариса Підвербецька.

Подбати про своє ментальне здоровʼя допомагатимуть викладачі кафедри психіатрії, наркології та медичної психології та студенти-медики.