Сьогодні, 2 квітня, в Івано-Франківському національному медичному університеті провели нараду з впровадження переходу на фінансування Національної служби здоров’я України (НСЗУ) для завідувачів кафедр та відповідальних за лікувальну роботу.

3 1 січня 2025 року всі університетські клініки в Україні, у тому числі й університетська клініка ІФНМУ, переходять з державного фінансування на фінансування Національної служби здоров’я України по програмі медичних гарантій.

Відтак, колектив університету упродовж 9 місяців повинен виконати вимоги НСЗУ до тих чи інших пакетів надання послуг. Це стосується і вимог щодо медичного персоналу, тобто лікарів відповідних спеціальностей, медичних сестер, і щодо обладнання, доступності приміщень для осіб з додатковими потребами тощо.

«З 1 січня 2025 року державне фінансування університетської клініки буде зупинено. Ми мусимо за цей час підготуватися й виконати всі вимоги для того, щоб наша клініка існувала, працювала і могла забезпечити своє фінансування в подальшому», - підсумував проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи ІФНМУ Тарас Кобрин.