27 березня 2024 року в рамках професійно-орієнтаційної роботи відбулася онлайн-зустріч випускників університету 2024 року із заступницею генерального директора з питань дослідження біологічних факторів Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяною Джус.

Декан медичного факультету, професор Роман Яцишин у вступному слові подякував представникам центру за підтримку ініціативи зустрічі з випускниками та важливість ознайомлення випускників з професією епідеміолога, лікаря з лабораторної діагностики. Адже з часу епідемії захворювання населення України на COVID-19 особливо гостро визначилася необхідність у лікарях цієї спеціальності. Питаннями профілактики та організації боротьби з особливо небезпечними інфекціями власне і займаються епідеміологи.

Модераторами зустрічі були заступник декана медичного факультету 5-6 курсів доцент Олександр Бойчук і начальник відділу працевлаштування студентів і випускників доцент Іван Мельник.

Тетяна Джус розповіла випускникам університету про особливості роботи за спеціальністю лікар-епідеміолог, лікар з лабораторної діагностики та можливості центру з використанням сучасних технологій. Випускники університету попередніх років вже активно, із захопленням, освоюють спеціальність, задіяні в різних міжнародних проектах. Відмітила також, що випускники після закінчення навчання в інтернатурі мають можливість працевлаштуватися в центрі. За вказаною спеціальністю буде можливість працювати також в інших лікувальних установах міста і області.