У перші дні лютого в читальному залі бібліотеки ІФНМУ відбувся благодійний захід «Відлуння Різдва». Зібрані кошти – 29 тисяч 131 гривня – передали на благодійні збори на підтримку Збройних Сил України.

50% коштів перерахували на дрон для 102 окремої бригади Сил територіальної оборони, другу половину скерували на виготовлення медичних засобів для військових на фармацевтичному факультеті ІФНМУ.

На захід завітала адміністрація університету, викладачі й студенти. Гостями стали  мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, заслужений журналіст України Богдан Кучер та заслужена діячка естрадного мистецтва України Леся Королик.

Розпочалася розколяда із вшанування загиблих в російсько-українській війні українців хвилиною мовчання.

Отець Орест Путько благословив присутніх.

Для підтримки ЗСУ колядували:  відділ освітньо-виховної роботи ІФНМУ, Архієрейський хор «Еміс», студенти медичного коледжу ІФНМУ, студенти 1 курсу медичного факультету спеціальності «Лінгвістика» та студенти факультету підготовки іноземних громадян, чоловіча хорова капела «Сурма».

Опісля учасникам та організаторам заходу вручили подяки.

Модераторкою заходу стала в.о заступника ректора з виховної роботи, доцентка кафедри мовознавства, кандидатка філологічних наук, голова МОВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка Марія Гуцол. Ведучі заходу: студенти Андрій Хлібкевич і Христина Семенюк.

«Дякую всім за підтримку, допомогу та співпрацю! Разом ми сила! Слава Богу, Україні, Збройним Силам України та всім велика повага і шана! Доземний уклін нашим захисникам», - говорить Марія Гуцол.

Захід пройшов за підтримки ректорату ІФНМУ, деканатів, дирекції фахового медичного коледжу,  дирекції бібліотеки ІФНМУ, відділу освітньо-виховної роботи та ради кураторів університету, первинного осередку МОВУТ «Просвіта» ІФНМУ та студентського парламенту і профкому.

Наближаймо перемогу разом!