У грудні студенти Івано-Франківського національного медичного університету та фахового медичного коледжу за підтримки кураторів академічних груп провели низку заходів, приурочених до Дня Святого Миколая, аби подарувати частинку тепла потребуючим.

Так, першокурсники 41, 42, 93, 47А груп (кураторки Добровольська А М., Рачкевич І.О., Федорівська Л.П., Олійник О.М.) відвідали дітей з вадами опорно-рухового апарату в навчально-реабілітаційному центрі в Івано-Франківську. Студенти принесли з собою подарунки і щирі побажання.

Студенти 81, 82, 83 груп 2 курсу (кураторки Рудик О.В., Гуцол М.І., Ящук О.Д.) придбали ліки та солодощі для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні.

Крім того, для онкохворих дітей закупили ліки студенти 94 групи 1 курсу  (кураторка Козова І.Л.) і 47 групи 1 курсу коледжу (кураторка Мельник О.Я.), а 7 група 1 курсу (кураторка Антимис О.В.) допомогла фінансово малозабезпеченій дитині ВПО зі списку ІФЧХ.

Не залишили поза увагою й листи, які діти пишуть Святому Миколаю. Так, студенти 91 групи 1 курсу (куратор Турчин Н.І.) і студенти 82 групи 2 курсу  (кураторка Рудик О.В.) у благодійному фонді "Карітас" Івано-Франківської УГКЦ взяли листи і здійснили мрії дітей з дитбудинку у м. Надвірна. Вони зібрали посилки з одягом, книжками, розвиваючими іграми, повітряним пластиліном для розвитку дрібної моторики, закупили необхідні речі.

Студенти 10 групи 2 курсу (куратор Парахоняк В.В.) надіслали допомогу в спецшколу м. Рогатин.

Студенти 3 курсу 41, 42 груп (куратори Сологуб В.А. й Івасюк І.М.) долучались до збору подарунків для діток з малозабезпечених сімей та сиріт. Вони відвідали офіс Святого Миколая в селі Крихівці.

Студенти 8  групи 1 курсу (кураторка - Остапович Н.В.), 5 групи 3 курсу (Іванців О.Р.), 90  групи 2 курсу (Панчак О.В.),  11 групи 2 курсу (Костишин А.Б.), 31 групи 3 курсу (Недоступ І.О.) доєдналися фінансово до збору "Ти Санта" і " Святий Миколай", організованих студентським парламентом і профкомом.

35 група 1 курсу (кураторка  Іванишин Г.Я.) долучалася до збору подарунків для найменших діток (1-3 роки).

У час війни не менш важливою є підтримка військових, тому першокурсники 13 групи доєдналися до збору подарунків для захисників 10 окремої гірсько-штурмової бригади, а студенти 7 групи (кураторка Антимис О.В.) і студенти 6 групи 1 курсу (куратор Міськів В А.) закупили ліки для військових.

«Війна вчить нас цінувати те, що раніше сприймалося як належне. Подейкують, що у темні часи добре видно світлих людей. Наші студенти внести лепту добра у воєнне сьогодення, допомогли з подарунками тим, хто їх найбільше очікував, – зазначає голова ради кураторів ІФНМУ Оксана Олійник. – Допомагайте іншим створювати дива…»