У четвер, 12 жовтня, для студентів  стоматологічного  факультету та зуботехнічного відділення фахового медичного коледжу провели лекцію на тему:  «Порівняльні характеристики керамічних мас і їх властивості» та майстер-клас «Мікронанесення керамічних мас на безметаталеві конструкції і їх розфарбування».

За останні роки розвиток стоматологічної техніки, матеріалів та методів протезування зубів протікає дуже стрімко:  з’являються нові сучасні матеріали, технічні засоби та новітній інструментарій. Все це потребує від фахівців постійного навчання та удосконалення. Тому  директор фахового медичного коледжу Олександр Бульбук та завідувач кафедри ортопедичної стоматології  Зіновій Ожоган ініціювали проведення лекції на особливо актуальну тему. Лектором виступив  представник фірми GC Ігор Літвінов.

Зазначимо, що студентам дуже сподобалася така корисна для їх майбутнього фаху лекція.

«Лектор доступно й цікаво подавав матеріал й наводив приклади із повсякденного життя», – зазначає студентка 3 курсу зуботехнічного відділення Софія Монюк.

Опісля лекції для студентів коледжу, членів профільного гуртка (керівник Степан Боднарчук), був проведений майстер-клас Ігоря Літвінова «Мікронанесення керамічних мас на безметаталеві конструкції і їх розфарбування» . Кожен студент зміг виготовити безметалеву коронку.

«У професії зубного техніка потрібна безмежна любов до «відточування» найдрібніших деталей, бажання та вміння виконувати роботу з ювелірною точністю. Окрім медичних знань, необхідний художній смак, знадобиться також хімія, фізика та матеріалознавство, адже зубний технік – це художник, скульптор та будівельник, який створює гарні та надійні ортопедичні конструкції, які мають служити багато років», -– говорить Олександр Бульбук.

Організатори заходу акцентують на тому, що залучення стейкхолдерів до процесу забезпечення якості освітніх програм є важливою складовою вдосконалення та покращення якості підготовки майбутніх фахівців.

Дирекція коледжу дякує професору Зіновію Ожогану за організацію та пану Ігорю Літвінову за підтримку наших студентів й надіється на подальшу співпрацю.