З 8 по 13 березня в Івано-Франківську відбулась міжнародна конференція іноземних студентів, учасниками якої стали представники з 22 країн, більшість — іноземні студенти Івано-Франківського національного медичного університету.

Організатором конференції виступила міжнародна громадська організація Help Motherland International (HMI), яка об’єднує медичних працівників та активних студентів з багатьох країн світу. Четвертокурсник ІФНМУ, голова франківської організації HMI Емануель Кваку став одним з головних ініціаторів проведення конференції саме в Івано-Франківську. До Франківська приїхали медичні викладачі зі США: голова HMI, лікар-офтальмолог Гері Джеркінс, нейрохірург Марк Корб, анестезіолог Патрік Бідвел, стоматолог Рон Свон тощо. Вони поділилися зі студентами своїм досвідом, а також привезли велику кількість закордонної англомовної медичної літератури.

Усього університет отримав понад дві тисячі підручників. Частину з них передали університетській бібліотеці, частиною будуть користуватися викладачі та студенти на різних кафедрах університету. Деякі книжки поповнять читальну залу студентського гуртожитку. Особливу подяку за книги висловила директор бібліотеки ІФНМУ Мирослава Татарин.

Із закордонними гостями зустрілася перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк. Викладачі зі США цікавилися життям університету, діяльністю громадських студентських організацій. Лектори відзначили високу зацікавленість студентів навчанням, їхнім запитом на нову інформацію та практичну діяльність. Іноземні делегати наголосили, що кордони стираються, коли йдеться про медичну науку. Насамкінець сторони домовилися про підписання договору про співпрацю.

«Коли йдеться про медицину, кордонів дійсно немає, — говорить Ганна Ерстенюк. — Особливо ми це відчуваємо зараз, коли зі сходу нашої країни повертаються поранені бійці, і нам треба готувати фахівців, які працюватимуть у сфері реабілітації, ерготерапії, а для цього життєво-необхідний досвід наших закордонних колег. Тож ми дуже сподіваємося на підтримку міжнародної спільноти».