В рамках налагодження міжнародної співпраці відділ міжнародних зв’язків ІФНМУ організував стажування студентки шостого курсу Юлії Бойчук в лікувальних закладах польського міста Ополе. Цьогорічна випускниця і майбутня лікарка поділилася своїми враженнями від побаченого.

«Я хотіла потрапити в Польщу на медичне стажування, щоб здобути медичні досвід і знання в Європейській країні, — розповідає студентка. — Ця держава здивувала мене організацією медичної системи. Адже все, що відбувається чи відбувалось з пацієнтом, рецепти, діагностичні процедури, зафіксовано в електронній системі. А те, що більшість лікарів самостійно володіють технікою УЗД і є професіоналами в своїй справі, викликає бажання тільки ще більше навчатись.

Я перебувала на стажуванні в красивому місті Ополе. Спочатку проходила практику в лікаря-ендокринолога у її приватному кабінеті. Разом ми приймали пацієнтів. Лікарка показала мені багато практичних навичок і подарувала змогу зробити перше в моєму житті УЗД-обстеження.

В амбулаторії у лікаря терапевта я зрозуміла, як важливо пам'ятати про те, що ти вивчала в університеті і не забувати навчатися після його закінчення, постійно вдосконалювати себе. Робота цих лікарів відрізняється від наших, оскільки тут не залежно від віку, ти маєш досконало опанувати комп'ютерну техніку і додаткові методи обстеження.

Найбільше мене вразила практика в психіатричній клініці «Soteria AnaMija». Засновник цієї клініки називає себе антипсихіатром, не носить лікарський халат і намагається не створювати для пацієнтів атмосфери лікарні. Мене вразив такий новітній підхід до лікування людей з порушеннями харчової поведінки. Ще й засновником лікарні є українець, що надзвичайно гріло душу. Пан Ярослав показував мені як проходить прийом пацієнта, групова та індивідуальна терапія, заповнення електронної системи та чіткий графік харчування, терапії стаціонарних пацієнтів. Особливої уваги заслуговують діагностовані випадки захворювання, які маскувались під психічні, а виявлялись органічними чи інфекційними, а тільки в цій клініці це було продіагностовано».

Дівчина дуже рада, що отримала таку можливість. «Польські та українські лікарі надихають, це спонукало мене до вдосконалення медичних знань і навичок, — підсумовує Юлія Бойчук. — Стажування для студента — це внесок у розвиток майбутнього лікаря, обмін досвідом з європейськими лікарями, пізнання іншої культури та мови, саморозвиток та естетичне задоволення від краси закордонних міст. Сподіваюсь, ці знання допоможуть мені в майбутньому розвивати європейську медицину в рідній Україні!»

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma