22 січня 104 роки тому у Києві на Софіївській площі урочисто проголосили Акт Злуки про єднання української нації довкола однієї держави. В цей день українці відзначають День соборності.

Офіційно це свято встановлено Указом президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року.

Проголошення Соборності УНР та ЗУНР 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання українських земель в одній державі, що увінчав соборницькі прагнення українців, розділених кордонами тогочасних імперій. На початку  ХХ століття українці об’єдналися після падіння цих імперій.

Сьогодні ж саме 22 січня вкотре нагадує нам про незламність і силу українського духу, який споконвіку нікому не вдавалося перемогти. Нині російські терористи намагаються знову нас розділити, однак їм це не вдасться.

У нашому університеті навчаються студенти з різних куточків України. Разом ми відзначаємо День Соборності, цим самим демонструючи, що Україна єдина держава, а ми – її незламна нація.

Зараз на захисті нашої держави стоять тисячі українців на фронті та тисячі волонтерів у тилу. Всі ми прагнемо одного – зберегти найдорожче – Україну. Діти і родина, мир і спокій, праця і добробут, надія і віра, повага до людської гідності, свобода та справедливість – це наші цінності.

Вперто віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma