Днями викладачі кафедри дерматології та венерології Івано-Франківського національного медичного університету взяли участь у конгресі Європейської Академії дерматології та венерології (EADV).

Всередині вересня науковці ІФНМУ разом з європейськими колегами проєктували майбутнє дерматології та венерології на міланському конгресі в Італії. У масштабному науковому форумі взяли участь доценти кафедри дерматології та венерології Галина Гірник, Мар’ян Волошинович, асистентка Христина Николайчук. Викладачі університету презентували електронну стендову доповідь та тези на тему «The use of sequifenadine for the treatment of chronic urticaria in patients after COVID-19».

Усього у програмі конгресу виступили більше півтисячі доповідачів, відбулося 170 сесій і 12 майстер-класів. "Для нас були цікаві секції, присвячені загальній дерматовенерології, дермоскопії в діагностиці пухлин шкіри, дерматохірургії та естетичній медицині, - розповідає доцент Волошинович. -  Багато доповідей було присвячено імунобіологічній терапії таких захворювань як псоріаз, атопічний дерматит, вогнищева алопеція, вітіліго, гідраденіт, міхурчаті дерматози, а також лазерним технологіям, зокрема корекції косметологічних проблем".

На  виставці, яку організували в рамках форуму, наші науковці ознайомилися з новинками наукової літератури, апаратної косметології, діагностики та топічної терапії дерматозів. Крім того, організатори провели зустріч з представниками компанії Argenx щодо перебігу та результатів клінічного дослідження препарату «Ефгартігімод» для лікування міхурниці. Йшлося також про постачання відповідного препарату для пацієнтів з України.

Як міжнародна спільнота EADV діє вже 35 років та пропагує просування досконалості в догляді за пацієнтами, поширення знань і досвіду серед медичних працівників. Ця організація налічує понад 7 тис. представників із понад ста країн світу та об'єднує фахівців-дерматовенерологів.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
6
7
8
9
10
11
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
26
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma