Днями оголосили стипендіатів конкурсу Завтра.UA-2022, серед яких двоє інтернів Івано-Франківського національного медичного університету.

Напередодні Дня знань Фонд Віктора Пінчука оголосив переможців-стипендіатів конкурсу Завтра.UA -2022. Цьогоріч у спільноті переможців, які отримуватимуть стипендію фонду – 93 студенти українських університетів. Івано-Франківський національний медичний університет на конкурсі представили інтерн фармфакультету Катерина Хмілевська та інтерн медфакультету Ірина Полюк. Дівчата подавалися на конкурс ще під час навчання на шостому курсі.

Програма надає стипендію на суму 2 240 грн., яку студенти отримують щомісяця протягом року. Крім того, стипендіати можуть одержати фінансову підтримку для реалізації проектів та ініціатив, а також гранти для індивідуального розвитку та навчання.

Зі слів Катерини Хмілевської, розпочалося все з подачі документів у листопаді минулого року. Далі був перший етап і подача тез наукової роботи на тему «Урядова програма «Доступні ліки»: чи ліки справді стають доступнішими для населення та чи залишаються рентабельними для виробників, оптових складів (баз), аптек?». У результаті конкурсна робота отримала високу оцінку, яка дозволила перейти до наступних етапів. Підтримувала студентку її наукова керівниця кандидатка фармацевтичних наук, доцентка Ірина Федяк.

Фінальне завдання – підготовка репортажу – стало вирішальним, щоб отримати звання стипендіатки програми. «Ми вирішили присвятити репортаж спортивній події – «Іграм нескорених», яка відбудеться після нашої перемоги у визволеному місті, наприклад, Маріуполі, – розповідає Катерина Хмілевська. – Це допоможе привернути увагу до постреабілітації поранених воїнів, а також віддати шану нашим Героям».

Минулорічна шестикурсниця медичного факультету Ірина Полюк перемогла з роботою на тему «Проблема сексуальної освіти в українських школах», а з науковим супроводом їй допомагала доцентка Ірина Басюга. «Спершу ми досліджували цю тему серед студентів нашого університету, а згодом залучили школярів. Оскільки це був період карантину, то все відбувалося онлайн», – каже Ірина. Дівчина зауважує, що сексуальну освіту треба вводити як обов'язковий предмет у школі та розробляти для вчителів методику викладання, аби все було коректно. За словами Ірини, у Нідерландах, приміром, вже із садочків пояснюють такі теми та готують дітей до дорослого життя. На жаль, статистика в Україні говорить про те, що 50% молодих дівчат, які вдаються до абортів, ще не досягли повноліття. Стипендіатка планує і далі розвиватись в цьому напрямі та працювати над новими проєктами.

За словами новоспечених стипендіаток, фонд відкриває чимало можливостей, зокрема, доступ до різноманітних форумів і проєктів. Бути стипендіатами престижно, оскільки програма є визнаною у всьому світі. «Для мене ця перемога – хороша можливість продовжувати свій професійний та інтелектуальний розвиток, – говорить стипендіатка Хмілевська. – У найближчих планах – поїхати на форум у Давос, що відбудеться у Швейцарії...».

 Вітаємо стипендіаток та бажаємо нових перемог!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma