Студенти та інтерни ІФНМУ, команда інструкторів з домедичної допомоги в умовах війни відновлює навчання для цивільного населення.

«Знаємо, що для цивільного населення навчання практично не проводять, а готовність надати домедичну допомогу в час війни для кожного свідомого громадянина – це обов'язок. Тож ми адаптували наш курс максимально доступно для пересічних громадян і після невеличкої перерви відновлюємо заняття», – говорить засновник ініціативи професор-травматолог Івано-Франківського національного медичного університету Вадим Сулима.

Із перших днів повномасштабного вторгнення до травня включно ініціатива  «Seb&Co» в рамках проєкту «Вишкіл професора Сулими» провела навчальні тренінги для понад пів тисячі містян, серед яких енергетики та пластуни, директори шкіл, представники підприємств та громадських організацій області. 

«На жаль, статистика каже, що врятувати вдасться усього 10% постраждалих, –  говорить професор Сулима. –  Крім того, тактична медицина заснована на імпровізації, але в будь-якому разі навички треба добре відпрацювати, щоби почуватися впевнено...».

Для відпрацювання навичок з учасниками навчань студенти-інструктори працюють у групах. Тож взаємодія ефективна і сприяє відпрацюванню покрокового алгоритму.

«На жаль, війна росії проти України триває, тому всім нам варто бути готовими до захисту країни, порятунку себе та своїх», – говорить одна з організаторів, лікар-інтерн Юлія Філяк.

Реєстрація вже наступної події буде оголошена на сторінці Facebook.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma