Чи не найбільша увага при підготовці до цьогорічного навчального року зосереджена на безпечних умовах для студентів та викладачів. В університеті тривають роботи з облаштування схованок у різних корпусах.

"Робимо все для того, щоби наші студенти мали змогу перебувати в безпечних умовах. Тому продовжуємо облаштовувати укриття у різних корпусах нашого закладу, — говорить ректор Микола Рожко. — Вже неодноразово були в нас різні комісії та підкреслювали, що взірцевим  у місті та серед університетів залишається укриття тут,  в цетральному корпусі закладу, проте працюємо над збільшенням площ та локацій". 

Ректор розповідає, як нещодавно проводив тут невеличку екскурсію для заступниці Міністра охорони здоров'я Ірини Микичак і що прикінцеве облаштування укриття у головному корпусі з акцентом на зручності перебування студентів вже під час навчального процесу також  будуть враховані.

За інформацією Міністерства освіти і науки України, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатиметься усе ж в найпростіших укриттях.

Протирадіаційне укриття Івано-Франківського національного медичного університету знаходиться саме в центральному корпусі і розраховане на 700 осіб. Сюди приходить чимало містян, і на сьогодні це укриття — одне з найкращих, облаштоване згідно з усіма вимогами. 

В цілому по місту університет облаштовує ще 19 укриттів у підвальних приміщеннях, а також працівники готують для цього перші поверхи деяких корпусів. Приміром, така ситуація з першим поверхом університетської клініки, де є підвальне приміщення, але ще датково тут планують облаштувати перший поверх, заклавши вікна мішками. 

У стоматологічному корпусі є гардеробна кімната, яка вміщує близько пів сотні осіб. Там немає евакуаційного виходу, проте є альтернативне підвальне укриття для більшої кількості людей.

За словами  начальниці служби цивільного захисту Алли Пташник, наразі ще тривають роботи з облаштування та підготовки  приміщень. "Робимо сходи, двері, закуповуємо аптечки та бутлі з водою. 

Якщо комісія ДСНС підпише акти оцінки стану готовності та  засвідчить можливість користування відповідно до рекомендацій, то на початок навчального року матимемо 20 укриттів, які вміщатимуть приблизно  до чотирьох тисяч осіб", — зазначає Алла Пташник. 

Усі роботи з облаштування укриттів планують завершити до 20 серпня, а тим часом керівництво закладу закликає містян та працівників університету не нехтувати сигналами повітряної тривоги та за вказівниками рухатися у найближче  укриття. Оновлена мапа укриттів Івано-Франківська за посиланням: https://cutt.ly/kZNcQj8

Подбаймо про свою безпеку!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma