У вівторок, 28 червня, в університеті розпочалася підсумкова атестація майбутніх фізичних терапевтів, ерготерапевтів.

«Цих фахівців нашій країні дуже не вистачає, і в найближчі роки та навіть десятиліття реабілітація буде потрібна у багатьох закладах, – говорить один з екзаменаторів, завідувач кафедри загальної практики та спортивної медицини Василь Міщук. – Це вже другий випуск бакалаврів фізичних терапевтів та ерготерапевтів. Прикро, що на період їхнього навчання припала пандемія та навіть екзаменуємо їх дистанційно...».

Цього року атестацію складає 81 студент.

Екзаменаційну комісію очолила кандидатка медичних наук, директорка Івано-Франківського обласного клінічного центру паліативної допомоги Ірина Слугоцька.

Іспит включає чотири дисципліни, зокрема, фізичну терапію, ерготерапію при захворюваннях нервової системи, внутрішніх органів, травматологію та ортопедію за професійним спрямуванням, реабілітаційні технології.

Попри навчання онлайн, викладачі кафедри травматології та ортопедії все ж відзначають належну підготовку студентів і пишаються тим, що з ситуаційними задачами справляються усі й про професійне майбутнє цьогорічних випускників не варто хвилюватися.

Завідувачка кафедри фізичної та реабілітаційної медицини Роксолана Нестерак відзначає, що немало студентів вже працюють асистентами фізичних терапевтів і, звідси, вочевидь, їхня впевненість у своїх знаннях та й в цілому вони показують належний рівень підготовки.

Особливо тішить екзаменаторів те, що майже всі студенти пов'язують своє майбутнє з реабілітацією та готові  вдосконалюватися у різних напрямах.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma