У п'ятницю, 24 червня, на площі Бастіону вручили дипломи 412 випускникам медичного факультету. В умовах війни церемонія вручення була особливо хвилюючою.

Напередодні деканат медфакультату прийняв рішення вручити дипломи цьогорічним випускникам наживо, а для них ця зустріч з одногрупниками, друзями та викладачами виявилась особливо зворушливою...
"Майже три роки ми не проводили час разом. Спершу через пандемію, а цьогоріч через війну, – дещо розгублено ділиться враженнями Марина Підлісна. – Зовсім не віриться, що це вже завершальний момент і добре розумію, що завдяки ЗСУ маю змогу бути сьогодні тут на цій площі ....". Дівчина приїхала до Івано-Франківська із Сумщини і радіє, що здобула освіту саме тут.

"У важкий час розпочинаємо свій професійний шлях, коли від болю фізичного та душевного страждає вся наша Ненька-Україна. Тому не будемо собі створювати ілюзій щодо умов праці", – сказала у вітальному Слові випускниця Ліліана Левенець.

Староста курсу Роман Гуцуляк виголосив присягу Лікаря, і було відчутно, що випускники промовлять кожне слово особливо вдумливо. Андрій Писар зізнався, що в момент складання присяги та виконання гімну України подумки був із двома своїми однокурсниками, які нині на фронті.
До речі, Андрій увійшов до 20-ки відмінників навчання, яким вручили дипломи з відзнакою. За словами декана медичного факультету Романа Яцишина, студенти здобули освіту та університетську родину, а понад шість десятків студентів цього випускного курсу за період навчання створили свої сім'ї.

2

Роксоляну Пастух, родом із Львівщини, приїхав привітати батько. Чоловік зізнається, що не мав сумнівів у виборі саме лікарської професії доньки, оскільки її поява на світ була справжнім дивом для родини і вона при народженні без перебільшення виборола своє право на життя. Роксоляна обрала фах гінеколога й планує допомагати з приходом у цей світ іншим діткам. Випускниця каже, що абітурієнтам радила би для вступу саме цей виш, оскільки тут "нульовий рівень корумпованості і багато практики під час навчання".

Ректор побажав випускникам професійного зростання і взяв слово у них після перемоги відсвяткувати цей день, як належить.

"Ми не керуємо об'єктивними законами життя, але ми впливаємо на них, – сказав ректор Микола Рожко. – Своєю професійністю кожен на своєму місці може наблизити нашу перемогу. Нехай так і буде. Слава нашим воїнам. Слава Україні".

Для перемоги потрібен сильний дух, віра та професійні медики. Таких ми вже маємо. 

Переможемо!

 

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
10
11
12
13
16
17
18
19
20
22
23
24
25
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma