Кожної третьої неділі червня своє професійне свято відзначають українські лікарі, медсестри, санітари, лаборанти, військові медики. Серед останніх на фронті сьогодні й викладачі та працівники нашого університету.

"День медика – це свято тих, хто любив та продовжує любити розбирати складні клінічні випадки, повертати людей до життя і допомагати їм бути здоровими, – говорить ректор університету Микола Рожко. – Усі медики, які працюють нині в Україні, є другим фронтом, який наближає нашу перемогу. І на сьогодні - це найголовніше завдання для нас усіх".

Робота медичного працівника украй важлива. Період пандемії та війни є тому чи не найбільшим доказом. Лікарі, інтерни та студенти мужньо боролися із ковідом, а тепер рятують життя та здоров’я українців в умовах війни.

"На жаль, нині багато лікарень переповнені пораненими. Наші медики роблять складні операції та працюють цілодобово. До того ж часто без необхідного інструментарію та понаднормово, – продовжує ректор. – Є серед них і викладачі нашого університету. І ми чекаємо їх з перемогою".

Працюють медики і в тилу, а деякі з них продовжують творити науку. Є серед таких як викладачі ІФНМУ, так і випускники. Усього за 76-літню історію нашої Alma mater більше 30 тисяч лікарів вийшли у світ, і ними пишаються їхні наступники.

 2

Традиційно працівників медицини у їх професійний день нагороджують преміями та грамотами. Не обійшлося без нагород та відзнак серед медиків ІФНМУ. Зокрема, на засіданні голови Івано-Франківської обласної держадміністрації Державну нагороду заслуженого діяча науки і техніки України отримав професор стоматології Зіновій Ожоган та почесну грамоту від Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя "Орден Святого Пантелеймона" професор Роман Яцишин.

Вітаємо наших викладачів!
Бажаємо їм подальших успіхів та продовжувати працю в напрямку перемоги!

 

 

 

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma