Нещодавно в університеті відбулася студентська олімпіада з медичної паразитології онлайн. Є четверо переможців.

Наприкінці травня викладачі кафедри медичної біології і медичної генетики організували студентську олімпіаду з медичної паразитології.

Участь в олімпіаді взяли дев'ятеро студентів першого курсу медичного факультету. Вони демонстрували свої знання з медичної паразитології, медичної протозоології та гельмінтології, обравши попередньо низку питань, представлених у формі слайдів методом випадкового вибору свого варіанту.

«Такі інтелектуальні змагання допомагають студентам систематизувати свої знання, показати ерудицію, рівень володіння українською і латинською медичною термінологією, – говорить асистентка кафедри і керівниця наукового гуртка Ольга Ястребова. – Вони для тих, хто готовий йти вперед на освітньому фронті, попри складний воєнний час, долати перешкоди, пізнавати себе і навколишній світ».

Серед організаторів олімпіади - завідувачка кафедри Лариса Ковальчук, доценти Полюк Телюк і Наталія Довганич.

Всі вони відзначають відмінну участь студентів, особливо зважаючи на непросту ситуацію, вимушену онлайнпідготовку, як і дистанційну участь.

1

«Я вагалася чи брати участь в олімпіаді, не була впевнена, що зберуся з думками, але виявилось, що навіть посіла перше місце, – ділиться своїм результатом студентка Галина Лозова. – Справа в тім, що мені дуже подобається діяльність наукового гуртка на цій кафедрі, тож саме це було головним мотиваційним чинником до участі».

Першокурсниця зізнається, що її улюбленими предметами є анатомія та гістологія, втім паразитологія також не відпускає. «Якщо раніше я не звертала увагу на комашок, то віднедавна звертаю увагу на кожну і одразу думаю, що вона переносить, – каже Галина. – Знаю, що треба вивчати профілактику, а відтак процес лікування». Студентка вважає, що відмінний результат вдалося отримати завдяки системному вивченню предмета впродовж року.

Друге місце на олімпіаді належить Василю Яцківу, а третє розділили Андрій Хлібкевич та Уляна Павлучинська.

Викладачі кафедри кажуть, що активна та небайдужа молодь додає їм наснаги і віри у здорове та щасливе українське майбутнє. А студентам бажають такого ж запалу до участі у наступних наукових пошуках і проєктах.

Вітаємо переможців олімпіади та їхніх наставників!
Все буде Україна!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
18
20
22
23
25
26
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma