12 травня – Міжнародний День медичної сестри. Фаховий медичний коледж вітає усіх, для кого цей день є професійним святом, хто віддано служить в тилу і на фронті.

Саме в цей день, 12 травня, народилася Флоренс Найтінгейл, реформаторка і засновниця сестринської служби, «ангел милосердя», як назвали її згодом. На її честь започаткували відзначення Міжнародного Дня медичної сестри.

Медсестра – це перший і незамінний помічник лікаря в справі лікування пацієнта. Мало хто може витримати напружений графік роботи, безсонні ночі, біль і страждання пацієнтів, загрозу інфікування або отримання травми. У цю професію йдуть за покликанням...

зображення viber 2022 05 12 12 59 10 071

Під час пандемії та війни наші медсестри та медбрати стали справжніми янголами-охоронцями на «лінії вогню». Багато з них ризикують власним життям та працюють задля перемоги.

Дирекція фахового медичного коледжу вітає студентів сестринського відділення, випускників, колег та щиро бажаємо всім медсестрам та медбратам міцного здоров’я, мирного неба, невичерпної енергії, доброти, поваги, благополуччя, любові та щастя!

Довідково:

Сестринське відділення фахового медичного коледжу розпочало свою роботу у 1997 році. На сьогодні відділення налічує 142 студентів. В освітній процес активно впроваджують новітні інтерактивні технології навчання.
Функціонують навчально-практичні центри на базі кафедри пропедевтики педіатрії, кафедри акушерства та гінекології імені проф. І.Д. Ланового, кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини, внутрішньої медицини №2 та медсестринства, хірургії стоматологічного факультету, анестезіології та інтенсивної терапії.
В рамках програми Ерасмус + студенти коледжу проходять навчання у Вищій Державній Професійній медичній школі м.Ополе (Польща).

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma