Вчора, 27 квітня, у студентському просторі «Академка» студентська організація ЕMSA організувала для діток-переселенців захід «Лікарня для ведмежат». Веселе навчання та змістовне дозвілля продовжує захоплювати не тільки малечу, але й батьків та інших дорослих…

«Нам дуже подобається спілкуватися з дітьми у форматі гри, коли ми лікуємо ведмедиків. Разом ми допомагаємо ведмедикам одужати і це дуже цікаво, – розповідає керівниця проєкту Юля Свердел. – Проводимо різні медичні маніпуляції, розповідаємо про «внутрішній світ» наших плюшевих пацієнтів, вчимося правильно чистити зуби, берегти зір, накладати пов'язки».

За словами студентів-наставників, діти багато чого знають, часто розповідають про свої пригоди на велосипедах, наприклад. На запитання лікаря-хірурга щодо функції органів відповідають, що серце перекачує кров, шлунок перетравлює їжу, а за допомогою легень ми дихаємо...

«Всі діти чудові і вчать нас знаходити ще більше слів для пояснення роботи лікарів, уважно ставитися до тіла та здоров’я в цілому», – говорить Юлія. –Більшість із них легко йдуть на контакт».

Учасниками «Лікарні» в кафе «Академка» були цього разу двадцятеро учасників денного табору для дітей-переселенців «Кам'яниця. Вільна», який організувала в Івано-Франківську засновниця Дитячих походів «GoЙra!» Ірина Гищук.

зображення viber 2022 04 28 21 39 52 545

«Лікарня для ведмежат» – чудовий приклад того, що вчитися можна весело і цікаво. Саме такими мають бути уроки про людське тіло в молодшій школі, – ділиться своїми враженнями від проєкту Ірина Гищук. – Діти все помацали, спробували зробити власноруч, мали можливість роздивитися медичні інструменти, забинтувати ведмедикові лапку, поклацати щелепою та порахувати зуби і навіть «прооперувати» ведмедика».

За словами Ірини, наступного дня цілий таборовий день діти гралися «в лікарів».

«Це направду дуже сильно. І ще мене вразило, що студенти дуже якісно втілили цей проєкт у життя, – зазначила Ірина. – Вони не просто щось там розповідали, а саме працювали з дітьми: це було водночас і методично якісне заняття, і душевне та затишне спілкування, і при цьому дисципліна теж була в нормі».

Наступний захід відбудеться в суботу, 30 квітня, о 12.00 у мистецькому просторі «Вагабундо» за адресою вул. Пилипа Орлика, 7. Студенти-медики запрошують і чекають на цікаву медичну забаву діток та їхніх батьків.

Навчаємося і наближаємо перемогу!

Слава Україні!

 

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
15
16
22
24
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma