В університеті майбутнім реабілітологам розповіли про зміни до цьогорічної випускної атестації. Це вже другий випуск бакалаврів ерготерапевтів та фізичних терапевтів, який студенти вперше складатимуть в умовах війни.

У вівторок, 19 квітня, в он-лайн режимі відбулася зустріч з цьогорічними випускниками спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія». Вже за два місяці вони отримають дипломи бакалавра. Атестація випускників стартує 27 червня і проходитиме за попереднім планом до 1 липня включно. Це вже буде другий випуск бакалаврів з ерготерапії та фізичної терапії.

Під час цьогорічної атестації майбутні випускники замість єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) складатимуть комплексний практично-орієнтований кваліфікаційний іспит (ПОКІ).

Питання атестації випускників в умовах війни з майбутніми фізичними терапевтами, ерготерапевтами обговорили декан медичного факультету, професор Роман Яцишин, заступник декана медичного факультету зі спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія», доцент Роман Мерена, начальник відділу ECTS Василь Капечук, відповідальний секретар екзаменаційної комісії зі спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» Олеся Янів.

Зокрема, відповідальний секретар детально розповіла про формат проведення атестації бакалаврів.

«Комплексний практично-орієнтований кваліфікаційний іспит складатиметься з теоретичної та практичної частини, – зазначає пані Олеся. – Теоретична частина – це тестові завдання, складені за взірцем іспиту КРОК. Практична частина проходитиме у форматі практично-орієнтованого кваліфікаційного іспиту та передбачатиме вирішення ситуаційних задач».

Цей іспит передбачає оцінювання з чотирьох основних дисциплін, а саме: «Фізична терапія, ерготерапія при захворюваннях нервової системи», «Травматологія та ортопедія за професійним спрямуванням», «Фізична терапія, ерготерапія при захворюваннях внутрішніх органів» та «Фізична терапія, ерготерапія та реабілітаційні технології».

У екзаменаційному завданні студенту запропонують ситуаційну задачу з двома завданнями: реабілітаційне обстеження або оцінювання (фізтерапевтичне або ерготерапевтичне) та реабілітаційне втручання (фізтерапевтичне або ерготерапевтичне).

Зауважимо, що майбутніх бакалаврів ознайомили також з матеріалами для підготовки до атестації.

Також на зустрічі обговорили особливості проведення додипломної практики в умовах війни та питання вступу до магістратури.

Начальник відділу ECTS та моніторингу якості освіти Василь Капечук закцентував увагу студентів на правильному веденні навчальної документації.

Насамкінець декан медичного факультету професор Роман Яцишин побажав випускникам міцного здоров’я, успішного виконання навчального семестрового плану та підготовки до атестації. А головне – миру для нашої країни.

Нині Україні все ще бракує фахівців з фізичної терапії і ця спеціальність дуже перспективна. Ось що каже про обрану професію випускниця минулорічного першого випуску Романа Маковійчук: «Цей наш фах – це напевне найбільш актуальна професія в наш час. В Україні йде війна, тому наше суспільство можна назвати хворим. Тисячі людей повертатимуться з зони бойових дій. І якщо лікарі лікують тіло, то фізичні терапевти і ерготерапевти доліковують тіло і водночас лікують душу. Без реабілітологів медицина не є повноцінною, тобто навіть якщо відбувається геніальне хірургічне втручання, то з реабілітацією після нього є проблема. Мені здається, ми внесемо великий вклад у нашу медицину».

Наближаємо перемогу!

Віримо в ЗСУ! Слава Україні!

 

 
Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma