Деканат медичного факультету організував онлайн-зустріч зі студентами шостого курсу. З майбутніми медиками обговорили держатестацію в умовах війни та перспективи інтернатури.

Замість двох етапів державної атестації – ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок-2» та об’єктивного структурованого практичного іспиту (ОСКІ) майбутні медики складатимуть цьогоріч один-єдиний іспит. Про це студентам шостого курсу повідомили під час онлайн-зустрічі представники деканату медичного факультету.

Також на зустрічі йшлося про іншу підготовку до завершення навчального року. Декан та його заступники наголосили на головних аспектах завершального етапу освітнього процесу в умовах дистанційної форми навчання.

«Більше місяця українці працюють та навчаються в умовах війни. Зважаючи на те, що держава перебуває в умовах воєнного стану, а більшість студентів не мають змогу завершити навчальний рік у своїх вишах, Крок-2 та ОСКІ студенти-медики цьогоріч не складатимуть», – пояснюють у деканаті.

Держатестація стартує 6 червня і проходитиме за попереднім планом до 24 червня включно. Свої знання майбутні медики продемонструють під час практично-орієнтованого комплексного іспиту (ПОКІ).

«Цьогорічна державна атестація проходитиме у формі комплексного практично-орієнтованого іспиту, як це було в попередні роки до запровадження нового формату, – говорить заступник декана Андрій Пасько. – Слід розуміти, що частина цьогорічних випускників не мають змоги здавати іспити офлайн, тож таке рішення Міністерства поширюється на всі регіони».

Заступник декана рекомендує випускникам врахувати, що ймовірно екзаменатори долучать до переліку питань такі, що стосуватимуться воєнного стану, зокрема, невідкладної медичної допомоги, особливостей допомоги при масових хімічних та радіаційних ураженнях, ведення пологів в умовах війни тощо.

зображення viber 2022 04 09 18 46 08 336

Начальник відділу ECTS та моніторингу якості освіти доцент Василь Капечук розповів шестикурсникам про необхідність підготовки відповідних документів, порадив звернути увагу на правильність транслітерації, адже всі вони отримають двомовні документи про вищу освіту. Начальник відділу практики і працевлаштування студентів та випускників ІФНМУ Іван Мельник говорив про розподіл та інтернатуру. Долучилися до обговорень також заступники декана зі спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» Роман Мерена та зі спеціальності «Медицина» Марія Грищук.

«Тримаймо оборону на всіх фронтах, бо наша зброя на шляху до перемоги – це в тому числі добрі знання. Тож усім бажаємо успішної підготовки до

держатестації та успішного її складання», – закликає декан медфакультету Роман Яцишин.

Що думають самі шестикурсники наприкінці непростого навчального року перед отриманням дипломів, ми поцікавилися у Станіслава Лапковського.

«Кілька місяців тому йшлося про нову хвилю коронавірусу й ми припускали, що завершення навчання буде без урочистостей. Втім, після 24 лютого наші думки та дії цілковито перевернули все з ніг на голову. Сьогодні головне наше завдання – перемогти ворога, який прийшов на українську землю», – говорить Станіслав.

Хлопець з перших днів після повномасштабного вторгнення росії доєднався до гурту волонтерів у Штабі оборони Прикарпаття та працював у напрямку сортування ліків для фронту та прифронтових лікарень. Станіслав планує бути хірургом, а нині він рекомендує кожному, хто ще не пройшов навчання з домедичної допомоги зробити це через будь-яку організацію або ж долучитися до ініціативи професора ІФНМУ Вадима Сулими та навчитися зупиняти кровотечу, накладати шини при переломах, робити серцево-легеневу реанімацію. «До таких навчань варто і треба долучатися нині кожному українцеві, адже зберегти життя і перемогти ворога – наш головний обов'язок на сьогодні».

Наближаємо перемогу!

Віримо в ЗСУ! Слава Україні!

 

 

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma