Наприкінці минулого тижня у селі Хом’яківка Тисменицької ОТГ офтальмологи університету провели виїзний офтальмологічний огляд. Окрім місцевих, на прийом прийшли також громадяни з числа тимчасово переміщених осіб.

«Нова реальність, у якій живе Україна, змінила функціонування всіх сфер життєдіяльності, в тому числі медицини, – говорить доцент кафедри офтальмології  ІФНМУ Василь Капечук. – Тому ми вирішили йти назустріч громадам і організували виїзні консультації».  

За словами фахівців університету, умови воєнного стану диктують пошук нових підходів у наданні вузькоспеціалізованої медичної допомоги населенню й важливо не полишити без медичного супроводу насамперед жителів сільських територіальних громад.

Особливо гостро проблему отримання спеціалізованої медичної допомоги відчувають люди із особливими потребами та пенсіонери, – продовжує Василь Капечук. – І все ж необхідно турбуватися про власне здоров’я кожному з нас і допомагати тим, хто опинився у складних обставинах».

Під час огляду офтальмологи вишу оглянули більше двадцяти жителів села Хом’яківка, серед яких були також тимчасово переміщені особи. Щодо співпраці та консультування жителів Тисменицької ОТГ фахівці ІФНМУ відгукнулися на звернення генерального директора Тисменицької міської лікарні Романа Сендецького та голови ОТГ Тетяни Градюк.

Як зазначив проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Тарас Кобрин, ректорат університету й надалі сприятиме наданню якісної висококваліфікованої медичної допомоги. Для цього треба звернутися з відповідним зверненням органам місцевого самоврядування. Університет розширить склад виїзних бригад для повноцінного безкоштовного консультування населення.

 

 
Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma