У понеділок, 7 лютого, в Івано-Франківському національному медичному університеті викладачам вишу вручили сертифікати за результатами іспитів FCE (First Certificate in English) і TKT (Teaching Knowledge Test) від Cambridge Assessment English, які відбулися 4 грудня за ініціативи кафедри мовознавства та сприяння ректорату.

Іспити в грудні успішно склали 14 осіб. В університеті традиційно працювала команда київського авторизованого платинового центру Cambridge Assessment English – Grade Education Centre, котрий є офіційним партнером Британської Ради в Україні.

Четверо викладачів кафедри мовознавства складали іспит TKT. Цей методичний іспит для викладачів англійської мови на базі ІФНМУ проводився вперше. Як розповідає викладачка кафедри мовознавства Оксана Богович, екзамен передусім спрямований на перевірку знання методики викладання мови. Завдяки йому учитель підтверджує знання основ методики, володіння спеціалізованою термінологією, уміння користуватися додатковими навчальними ресурсами.

За роки роботи центру підготовки до кембриджських іспитів в ІФНМУ вже півтори сотні працівників університету здобули сертифікати рівня B2, а дехто навіть і вище. Як наголосив ректор, професор Микола Рожко, ці люди є майбутнім університету, адже саме вони забезпечують навчальний процес для іноземних англомовних студентів. Зазначимо до слова, що нині в ІФНМУ навчається рекордна кількість іноземців — понад 1900 людей.

Довідково

Сертифікований центр підготовки до іспитів Cambridge Assessment English (CAE) діє на базі ІФНМУ з лютого 2017 року. Університет має відповідний договір з Київським авторизованим платиновим центром Grade Education Centre. Саме його представники приїжджають приймати кембриджські іспити в ІФНМУ. До іспиту кандидатів готують викладачі кафедри мовознавства за програмами CАЕ. Навчальні курси надають повноцінну програму навчання мові на тлі завдань екзаменаційного типу, формуючи уявлення про формат і зміст майбутнього екзамену.

Хто хоче навчатися в навчально-тренінговому центрі ІФНМУ або складати іспит на умовах самопідготовки, має пройти діагностичне тестування. Для цього потрібно звернутися на кафедру мовознавства (тел. (0342) 75-01-07) і скласти пробний тест. Залежно від результатів діагностичного тесту, формуються групи НТЦ.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma