В Івано-Франківському національному медичному університеті 31 січня на платформі Teams у змішаному форматі відбувся семінар для здобувачів наукового ступеня доктор філософії галузі знань 22 «Охорона здоров’я» спеціальностей 228 «Педіатрія» та 226 «Фармація, промислова фармація».

Семінар проводили фахівці Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького (професор Богдан Громовик ) та Івано-Франківського національного медичного університету (професорка Оксана Жураківська), гаранти програм ОНП «Педіатрія» (професорка Ольга Синоверська) та ОНП «Фармація, промислова фармація» (професор Андрій Грицик).

Доповідачі поділилися своїм досвідом та порадами із молодими науковцями. Професор Богдан Громовик розповів про своє бачення сучасної концепції «Фармацевт 10 зірок». Професорка Оксана Жураківська представила доповідь «Академічна доброчесність в системі підготовки докторів філософії».

Професорка Ольга Синоверська надала уточнення щодо нового порядку присудження ступеня доктора філософії. Доповідачка довела до відома учасників семінару переваги процедури захисту. Детальніше зупинилась на питаннях щодо формування разової спеціалізованої ради, вимогах до рівня наукової кваліфікації здобувача ступеня доктора філософії.

Професор Андрій Грицик доповів про неформальну освіту при підготовці докторів філософії. Вона, зокрема, ґрунтується на трьох засадах: «вчитися в дії» — отримувати знання під час практичних завдань; «вчитися взаємодіяти» — часто вона передбачає роботу в групах або командах; «вчитися вчитися» – аналізувати власний досвід і з нього формувати нові знання. «Ідеальною була би формула «формальна + неформальна освіта», щоб досвід, отриманий внаслідок саморозвитку доповнював той, який студенти здобувають у навчальних закладах, — каже Андрій Грицик. — Неформальна освіта — це можливості для саморозвитку, самореалізації; для здобуття нових знань і практичного досвіду; для пошуку мотивації та натхнення».

У підсумку наукового семінару доповідачі акцентували увагу на важливості посилення тісного контакту всіх учасників освітнього процесу при підготовці фахівців третього освітньо-наукового рівня.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma