На базі Сумського державного університету днями відбулась масштабна подія для фахівців у галузі інфектології — Х з’їзд інфекціоністів України. В рамках наукового форуму відбувся конкурс наукових робіт серед молодих вчених. Лауреатами конкурсу стали дві викладачки ІФНМУ.

Участь у конкурсі взяли науковці із Сум, Львова, Чернівців, Дніпра, Вінниці, Івано-Франківська. Свої напрацювання представили й асистентки кафедри інфекційних хвороб та епідеміології ІФНМУ Мар’яна Прокопович та Ольга Матвіюк. Вони є здобувачками ступеня доктора філософії.

Доповідь Мар’яни Прокопович була присвячена особливостям патоморфологічних змін печінки при хронічних вірусних гепатитах у ВІЛ-інфікованих осіб. Науковим керівником роботи є професор Ігор Грижак. Ольга Матвіюк представила доповідь, котра стосувалася клініко-лабораторних особливостей перебігу кору у дорослих осіб на Прикарпатті в період останнього спалаху. Науковим керівником є завідувачка кафедри професорка Олександра Пришляк.

Як відзначають на кафедрі інфекційних хвороб та епідеміології, під час конкурсу відбулась доволі цікава дискусія. Наші викладачки показали добру компетентність у темах, які вони досліджують. За це їх удостоїли першого та третього призових місць.

Темою цьогорічного з’їзду інфекціоністів були інфекційні хвороби, здобутки і проблеми у діагностиці, терапії та профілактиці. Учасниками і слухачами наукового форуму були представники інфекційної служби із 24 областей України. Під час дводенного спілкування піднімались важливі питання оптимізації медичної допомоги інфекційним хворим в умовах пандемії COVID-19 та проведення реформ у галузі охорони здоров’я.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma