В Івано-Франківську на базі обласної клінічної лікарні в рамках Прикарпатської школи медсестринства відбувся тренінг на тему: «Цукровий діабет у дітей. Медичний сестринський супровід». У навчанні також взяли участь студенти четвертого курсу фахового медичного коледжу ІФНМУ Ангеліна Оліградська, Ірина Тороус, Ірина Шевага, Ілона Шищук і Сніжана Петрушка.

У своїх доповідях про цукровий діабет у дорослих та дітей спікери, зокрема, говорили про групи ризику та медичний медсестринський супровід в процесі лікування і спостереження хворого й комунікацію з ним. Доповідачі також окремо звернули увагу на профілактику цього захворювання, нагадали перші симптоми та спонукали медпрацівників постійно наголошувати на важливості своєчасного звернення до лікаря та шкідливості самолікування. Розповідали лікарі й про реімбурсації інсуліну.

Ще одним питанням для обговорення на навчаннях була й вакцинація, зокрема від COVID-19. Ця тема зараз й справді на часі, адже епідситуація в області постійно погіршується. Ускладнює епідеміологічну ситуацію й циркуляція значно агресивнішого штаму вірусу «Дельта».

Після завершення тренінгу усі слухачі отримали сертифікати про участь.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma