Епідеміологічні загрози і громадське здоров‘я: вчора, сьогодні, завтра — такою була тема міжнародної конференції, яка відбулась у Варшавському медичному університеті. Участь у науковому форумі взяла завідувачка кафедри соціальної медицини та громадського здоров'я Івано-Франківського національного медичного університету, професорка Орина Децик.

«На конференції розглядали питання епідеміологічних загроз у зв’язку з пандемією COVID-19 і проблеми громадського здоров’я вчора, сьогодні, завтра, — розповідає Орина Децик. — Доповіді були дуже різноманітні. Частина стосувалась проблем, з якими зіткнулась система охорони здоров’я, наприклад, коли треба було негайно обладнувати лікарні кисневими системами. Варто зазначити, що в цьому контексті проблеми в Україні і Польщі виявилися практично ідентичними».

Делегація України, яка прибула до Варшави на запрошення голови польського Товариства соціальної медицини та громадського здоров‘я професора Альфреда Овоца, складалася з трьох учасників: професорки Орини Децик з Івано-Франківська, професора Андрія Базилевича та асистента Михайла Децика зі Львова.

Орина Децик презентувала доповідь про трансформацію системи охорони здоров‘я в Україні у «доковідний» час і сьогодні. Вона викликала велику зацікавленість в учасників. Великою несподіванкою та приємністю була зустріч із давнім другом України професором Робертом Галонзковским.

«Обговорювали проблеми вакцинації, — продовжує Орина Децик. — Особливе занепокоєння науковців викликають низькі темпи вакцинації і те, як переконувати населення робити щеплення. Були окремі доповіді, присвячені комунікаційним технологіям. Проблеми в наших країнах подібні, тож треба спільно шукати шляхи їх вирішення».

Наостанок зазначимо, що є надія на те, що наступна така конференція може відбутися в ІФНМУ.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
17
20
21
22
23
25
27
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma