Студенти першого курсу фахового медичного коледжу ІФНМУ 21 групи спеціальності «Стоматологія ортопедична» зі своєю кураторкою доценткою кафедри українознавства і філософії Любов’ю Сливкою 21 вересня побували на екскурсії містом Івано-Франківськом.

Під час екскурсії студенти дізналися про історію заснування Станиславова та будівництва Бастіону, що стало причиною Мармулядової пожежі 1868 року, скільки ратуш було у Івано-Франківську, чому вулицю Незалежності називають Стометрівкою, яку споруду у місті і чому краєзнавці назвали «зачарованою»?

«Для «першачків» важливо ознайомитися з новим середовищем, а найкраще це зробити за час мандрівки, — говорить Любов Сливка. — Ми прогулялися Бастіоном, побували біля найстаріших архітектурних пам’яток Івано-Франківська, порахували сходинки, коли піднімалися на Ратушу, поміряли найвужчу та найкоротшу вулицю Івано-Франківська, знайшли двері відреставровані в рамках ініціативи Марії Козакевич «Івано-Франківськ, який треба берегти».

Великий інтерес студентів викликали історії про відомих особистостей та вихідців зі Станиславова бургомістра Ігнатія Камінського та фінансиста Артура Бернса, про Івана Франка та Наталю Кобринську.

Таке дозвілля — чудова можливість провести вільний час з користю та отримати нові враження. Попереду у студентів цікаве навчання та ще багато захопливих подорожей.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
17
20
21
22
23
25
27
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma